El passat 3 de març es presentà a la llibreria Fan Set de València “Si són flors”. Vet aquí el text que hi llegí Jaume Pérez Montaner.

Presentació Miquel Bezares si són flors  a Fan Set 3 març 2017 a les 19:00 hores

Quan reflexione sobre un llibre de poemes per tal de presentar-lo o per escriure unes línies o simplement per ressenyar les meues impressions com a lector, em passa gairebé sempre la mateixa cosa, especialment quan el poemari m’ha resultat definitivament interessant o quan ha arribat a colpir-me fins i tot: un munt inconnex de sensacions, pensaments i emocions difícils de definir i precisar, en molts casos; difícils sobretot de posar-los per escrit d’una manera, diguem-ne, coherent. Probablement és normal; és el pas del món de la poesia, tan allunyat del que coneixem com a discurs, al món de la raó, de la suposada raó, de la suposada realitat. En aquest context meu, el llibre de Miquel Bezares, si són flors, no ha estat ni de lluny una excepció; ben al contrari, m’ha colpit per la seua delicadesa, pels versos curtíssims i, tanmateix, amb la imposició d’un ritme pausat -“a l’illa descobrim un viure lent”, ens diu en el mateix centre del poemari-, provocat possiblement per una puntuació i una sintaxi tan heterodoxes i tan acuradament meditades, característiques d’una gran part dels poemes de Bezares, hereves en alguns aspectes de la poètica del nord-americà E.E. Cummings.

Jaume Pérez Montaner

Llegeix el text sencer…

Download (PDF, 82KB)