El 27 de febrer del 2017 a la llibreria Drac Màgic de Palma, i el 31 de març a la VaDllibres de Ciutadella, Ismael Pelegrí presentà Si són flors al meu costat. Aquí podeu llegir-ne el text, una lectura rigorosa i encertada que li agraesc a l’amic.

 

 

L’objecte tangible. Si són flors, en tant que realitat física, està molt ben fet. Al darrere hi ha una editorial petita (i aquí l’adjectiu no té una intenció pejorativa ans al contrari), Edicions del buc, del País Valencià, que demostra estimar la feina ben feta, que sap que el contingut és la base de l’obra, però que el continent també en forma part. Els mots que Bezares ha dedicat a la feina de l’editorial són totalment elogiosos. Les satisfaccions per una feina feta artesanalment, amb gent implicada fins al moll dels ossos amb el resultat final, amb gent que ha fet la tasca que se li suposa a un editor de ver, llegint colze a colze amb l’autor els textos que han d’acabar configurant el llibre, han compensat amb escreix les possibles limitacions de distribució que llasten aquest tipus de projectes.

El llibre és molt polit. Entra pels ulls. I aquesta ja és una tarja de presentació important, que conviu amb perfecta harmonia amb els continguts de l’obra. Sobre la portada de color carabassa apareixen el nom de l’autor i el títol del llibre tres vegades. Amb tres justificacions del text diferents. Aquesta disposició no es repeteix amb cap altre títol de l’editorial. És exclusiu de Si són flors, en coherència absoluta amb l’estructura interna de l’obra, aspecte que comentarem més endavant.  

(Fragment)

El text íntegre de la presentació:

Download (PDF, 258KB)